Inline Skating op Tom Dumoulin Bike Park

[Deutsche beschreibung unten]

Op zaterdag 25 mei organiseren we een inline-skating wedstrijd, op het Tom Dumoulin Bike Park (TDBP) in Sittard. In de ochtend worden wedstrijden voor de jeugd verreden en in de middag een volledige marathon.

Het TDBP is een prachtige locatie om kortere wedstrijden op te organiseren, maar ook om die langere marathon op te kunnen rijden! Zowel de jeugdwedstrijden als de marathon zijn open voor iedereen! Beide wedstrijden doen mee in de Stehmann Competitie - da's de gewestelijke inline skating competitie van de KNSB. In de afbeelding zie je de overige wedstrijden die in die Stehmann competitie worden georganiseerd. Een aanrader om ook bij de andere wedstrijden mee te doen - 't is een erg laagdrempelige organisatie: iedereen is welkom! Hier zie je dus ook de toptalenten van Zuid-Nederland rijden: van Rotterdam tot Maastricht, van Mook tot Middelburg, 't is allemaal te doen in Sittard die dag!!!

Inschrijven voor de jeugd: via https://inschrijven.schaatsen.nl voor rijders met een licentie. Heb je geen licentie? Dan schrijf je hier in: http://www.limburgseschaatsvrienden.nl/stehmann

Inschrijven voor de marathon: ga naar http://www.limburgseschaatsvrienden.nl/marathon. Tip: kom je naar Limburg gereden? Maak er meteen een mooi weekend van: neem je fiets mee en boek een overnachting, bijvoorbeeld op Watersley Sports and Talent Park, ook in Sittard! En op de zondag fiets jij heerlijk in ons prachtige Limburgse heuvelland! We kunnen je zelfs voorzien van een mooie GPS-route! Overnachting boeken op Watersley? Klik hier!

 

Deutsche beschreibung:

Am Samstag, den 25. Mai, veranstalten wir einen Inline-Skating-Wettkampf im Tom Dumoulin Bike Park (TDBP) in Sittard. Vormittags finden Jugendwettbewerbe statt, nachmittags ein voller Marathon.

Dieser Wettbewerb ist Teil des Stehmann-Wettbewerbs und findet im schönen Tom Dumoulin Bike Park in Sittard statt. Es gibt gute Mögligkeiten um kürzere Wettkämpfe zu veranstalten, aber auch um den längeren Marathon zu fahren! Sowohl die Jugendwettbewerbe als auch der Marathon stehen allen offen! Beide Wettbewerbe nehmen am Stehmann-Wettbewerb teil - das ist der regionale Inline-Skating-Wettbewerb der KNSB. Auf dem Bild können Sie die anderen Wettbewerbe sehen, die in diesem Stehmann-Wettbewerb organisiert werden. Es wird empfohlen um auch an den anderen Wettbewerben teilzunehmen - es ist eine sehr zugängliche Organisation: Jeder ist willkommen! Hier können Sie auch die Top-Talente der südlichen Niederlande sehen: von Rotterdam bis Maastricht, von Mook bis Middelburg - al die skater sind diesen Tag in Sittard!!!

Anmeldung für die Jugend: https://inschrijven.schaatsen.nl für Fahrer mit einer KNSB-Lizenz. Keine KNSB-Lizenz? Dann registrieren Sie sich hier: http://www.limburgseschaatsvrienden.nl/stehmann

Registrieren Sie sich für den Marathon: Gehen Sie zu http://www.limburgseschaatsvrienden.nl/marathon. Tipp: Bist du nach Limburg gekommen? Machen dich gleich ein tolles Wochenende: Nehmen Sie Ihr Fahrrad mit und buchen Sie eine Übernachtung, zum Beispiel bei Watersley Sports und Talent Park, auch in Sittard! Und am Sonntag können Sie wunderbar in unserem schönen Limburger Hügelland radeln! Wir können Ihnen sogar eine schöne GPS-Route anbieten! Buchen Sie eine Übernachtung im Watersley? Hier klicken!

Schaatsen op de zon, het kan in Limburg!

De eerste stappen zijn gezet voor een duurzame ijsbaan in Geleen. We hebben A gezegd en nu gaan we voor B. Met een aantal serieuze partners trekken we op om het credo van voorzitter Jan de Koning van alweer een jaar of 8 geleden meer vorm te geven:
SCHAATSEN OP DE ZON, HET KAN IN LIMBURG.

Donderdag 14 maart hebben we een initiatieplan gepresenteerd aan gedeputeerde Ger Koopmans en aan wethouder Jos Bessems van de gemeente Sittard-Geleen. Het komt erop neer dat de 400 meter schaatsbaan wordt overkapt met zonnepanelen. Met die energie wordt het ijs gemaakt en de restwarmte wordt elders gebruikt. De investering verdient zichzelf terug. En er is mogelijk nog energie over om op andere plekken te gebruiken. Op initiatief van gedeputeerde Ger Koopmans zullen we samen met de provincie optrekken om een verdere inhoudelijke berekening te maken voor een businessplan.

Samen sta je sterk! Met partners als Hans Schoenmakers van Volta Solar, Michel van Dijke van Burgercomité Passie voor IJs- en Wielerpiste, Herman de Haan van de landelijke KNSB, Carool van Kesteren van KNSB Gewest Zuid, Joop Petit van Watersley Sports & Talent Park en Ella Leurink van schaatsvereniging We-Skate#smarter zetten we de schouders eronder.


Klik op de afbeeldingen voor een vergroting!

Links:
https://www.1limburg.nl/plan-voor-duurzame-schaatsbaan-geleen-gepresenteerd
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190314/belanghebbenden-presenteren-toekomstplan-400m-ijsbaan-glanerbrook

Topseizoen marathonrijders LbSV

In bijna alle klassen van de Gewestelijk marathons staan Limburgse Schaatsvrienden op het podium van het seizoen 2018-2019:

  • D: Diana Petit 3e plek.
  • C1: Otto Pisters 2e plek.
  • C2: Maurits Kooyman 2e plek
  • M2: Jan de Koning 3e plek

Er zijn 13 Regiomarathons verreden op de ijsbanen van Breda, Tilburg, Eindhoven en Geleen. Jan de Koning reed ze als enige allemaal, resulterend in een mooi puntentotaal. In de gewestelijke marathonregels staat echter dat je één wedstrijd mag missen - en als je ze allemaal hebt gereden worden de punten van de slechtste uitslag van het puntentotaal afgetrokken... jammer voor Jan: hij zakte van de eerste naar de derde plek. Misschien tijd om die regel eens te herbezien?

Alle rijders proficiat!!!

Insigneschaatsen 2019

Van het supergoed bezochte insigneschaatsen hebben we een mooie fotoreportage gekregen van André Majewski (dankjewel André!). Klik op onderstaande foto om de rest van de foto's te kunnen zien!

Verder een leuk filmpje dat de sfeer van de avond laat zien!

 

Clubkampioenschappen 2019

De clubkampioenschappen werden onder grote belangstelling verreden. Veel pupillen uit de zaal proefden voor het eerst aan de wedstrijdsfeer, ouders soms zenuwachtiger dan kroost! Leuke ritten werden ‘t! Veelal heroïsch maar soms ook wat tragisch – één van de deelnemers viel zelfs tweemaal (gelukkig geen pijn, wel even slikken…) in haar rit. Mooie ritten bij de jeugd, en trouwens… een 100m en een 300m is soms best wel ver! Als volleerd rekenmaestro werkte Wilfried Ivens de standen bij volgens de officiële schaatspuntentelling – en als we alle pupillen bij elkaar zetten levert dat de volgende tabel op: (klik op de tabel voor ene vergroting)

Bij de junioren, senioren en masters ook soms roestig wedstrijdritme, soms ook de eerste kennismaking met wedstrijdprocedure. Maar ook hier heldhaftige ritten waarvan er ééntje werd afgesloten met een oerkreet die tot ver voorbij Thialf te horen moet zijn geweest – en met een prachtige 2:10,72 zette Daniël Kooyman niet alleen een mooie 1500m neer, maar met die finish behaalde hij ook ruim voldoende punten voor de felbegeerde titel clubkampioen! Proficiat!!!

Na de officiële langebaanritten ook twee keer een mass-start. De jongste pupillen reden een wedstrijd over 2 ronden. Bij de jongste deelnemers was de uitslag als volgt: Ida Brouns, Marit Dijcks en Noëmi Petit op podium en Arne Dirkx, Iris van den Boorn en Camiel Dirkx completeerden de uitslag. Bij de ouder pupillen stond een mass-start over drie ronden op de planning. Hier werd voortvarend van start gegaan en het veld werd vanaf het begin flink uit elkaar getrokken. De uitslag: Finn Soons, Luna Wierikx en Femke Nijenhuis verdeelden de podiumplekken. Direct daarna sloten de volgende deelnemers aan: Rosa Schläfke, Tyko Leunissen, Mike van den Boorn, Maud Dijcks en Isabelle Dirkx. Proficiat allemaal!!!

Het meest ludieke onderdeel was wel de ploegenachtervolging. De schaatsers waren ingedeeld in willekeurige ploegen, spreiding van junior tot master en van wedstrijdrijder tot eerstejaars schaatser, kortom: in elke ploeg zaten wel alle uitersten. En dat leverde mooie beelden op. Soms een beetje gebruik makend van de extra kracht en snelheid van ploeggenoten werd één lid zelfs meegenomen in een rondje van persoonlijke besttijd!
De uitslagen, natuurlijk vergezeld van welgemeende felicitaties:
1: team Jip Spel – Kevin Martins – Peter Vranken – Frans Peeters
2: team Nina Vranken – Jan de Koning – Jorrit Jansen – Ferome Notermans
3: team Elize Rietveld – Bart Kooyman – Erwin Kerstges – Lucas Vanhommerig
4: team Christel Jacquot – Sybe van Hijum – Christian Maus – Diederik Roest
5: team Timme van der Lugt – Peter Kruiskamp – Guido Maat – Didier Petit
6: team Diana Petit – Marcel Alberts – Daniël Kooyman – Rory McCarthy
7: team Myrthe van Zantvoort – Pavlik Lettinga – Ruben Smelt - Robert Wendler
8: team Carin Kruiskamp – Marco Bonhof – Maurits Kooyman – Bernard Broers

Zo konden we vanavond op minstens drie fronten van geluk spreken: ’t was prachtig schaatsweer, we hebben een nieuwe kersverse clubkampioen en de avond was gezellig en verliep goed! Zoals altijd: meer foto's op de facebookpagina van de Limburgse Schaatsvrienden!


Ambtenaren provincie Limburg krijgen schaatsles

Ongeveer 40 medewerkers van de provincie Limburg stonden afgelopen week op de ijsbaan in Geleen. Ze deden mee aan een schaatsclinic van Limburgse Schaatsvrienden. De komende weken maken zij kennis met onze prachtige sport. Drie keer kunnen zijn gebruik maken van een speciale introductieleskaart. Deze clinic is een samenwerking met de personeelsvereniging.
Het initiatief daartoe is genomen door Peter Bakker, Marinda van den Eijnden en Tjeerd Okkes. Zij werken bij de provincie Limburg en zijn actief lid van Limburgse Schaatsvrienden. In het personeelsblad van de provincie hebben ze afgelopen jaar enthousiast verteld over het schaatsen en ook over de onzekere toekomst van de ijsbaan. Hierop ontstond het idee om collega's kennis te laten maken met het schaatsen. Voor sommigen is het een hernieuwde kennis. Anderen stonden voor het eerst op noren. Aanvankelijk pakten enkele een rekje, maar voordat de les voorbij was schaatste iedereen zonder steun over de baan.

Nieuwe leden
Door het geven van clinic's hebben we het afgelopen jaar al ruim 40 leden mogen begroeten. Ook anderen kunnen dat voor hun bedrijf, buurt of familie organiseren. Meld je dan even bij het bestuur.

Meer foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina