Inline skate wedstrijd De Haamen Beek

Zaterdag 18 mei konden we op Sportlandgoed De Haamen weer genieten van snelle jeugd, zoevende bandjes, stimulerende coaches, rondjesverslindende marathonrijders... kortom: het was weer tijd voor onze jaarlijkse inline-skating wedstrijd. Aan het begin van een frisse ochtend werden de inschrijvingen voor de wedstrijden in orde gemaakt. Eerder was al de skatebaan in gereedheid gebracht, de geluidsinstallatie opgebouwd en de organisatietent opgezet. En na de inschrijving kon de jeugd van start. Onze eigen toppers kwamen uit tegen de in Beek neergestreken competitiejeugd (de wedstrijd doet mee in de Stehmanncompetitie en dat leverde een breed inschrijfveld op). Mooie ritten gezien en vooral: veel plezier gezien bij de deelnemers! Jonkies met superdiepe schaatszit. En met als klap op de vuurpijl winst van een van onze leden in haar klasse (waarvan papa tijdens de prijsuitreiking kwam vragen "Erwin weet je 't zeker, heeft ze wel echt gewonnen?")!

In de middag werd het weer al wat warmer en het strijdtoneel veranderde: van lachende jonge koppies ging 't (vóór de start in elk geval) naar lachende grijze koppen: de marathonvrouwen en -mannen namen bezit van de baan (en ook nog wel enkele jeugdige deelnemers, gelukkig!!!). Na enkele ronden inrijden verzamelen voor de start, korte aanwijzingen van de wedstrijdleiding en PAF! onderweg voor 30 minuten plus drie ronden. Als krasse meerijder werd ik al gauw geconfronteerd met mijn tekort aan trainingsritme: Otto plaatste een versnelling, de groep brak in tweeën en ik brak in drieën als laatste van de groep.... en Otto keek achterom en zag dat het goed was... Tijdens zo'n rit ontstaan altijd diverse tijdelijke allianties. De oude man (ik) die gedubbeld wordt door een "kleintje" is blij dat hij even achter de smalle rug van dat kleintje uit de wind kan zitten. De ervaren Duitse deelnemers die weten dat alleenrijden moeilijk is en even achterom kijkt of je (ik) nog meerijdt (natuurlijk om zometeen even kop over te kunnen nemen). En Jan die mij in zijn eigen tijdelijke alliancie met een andere rijder voor de zoveelste keer dubbelt... maar 't daarna moeilijk krijgt en toch even blij is als hij kan herstellen achter mijn rug (om er vervolgens weer vandoor te gaan... zo gaat dat in het leven van een krasse meerijder)...

Mooie ritten, mooie lijsten, voor alle jeugdigen een aandenken (medaille én certificaat) en bloemen voor de podiumplekken van de marathonrijders.

We willen graag iedereen bedanken die mee heeft geholpen om van deze dag een succes te maken - of je nou omroeper, opbouwer, afbreker, starter, meerijder, broodjessmeerder, certificaatschrijfster, medeorganisator, publiek was of (en allerbelangrijkste wellicht!) de papa/mama die zoon- of dochterlief stond aan te moedigen!

Wij hebben er als organisatoren enorm van genoten - en natuurlijk gaan we voor een nieuwe editie in 2019!

Robert Wendler en Erwin Kerstges

Foto's foto's foto's: klik hier voor de foto's!