Val maakt voortijdige einde aan marathonwedstrijd Utrecht

Door Guido Maat.

Na de goede prestatie van vorige week ging ik met veel vertrouwen naar de wedstrijd op de Vechtsebanen in Utrecht. In deze derde marathon van dit seizoen werd er meteen aangevallen. Het peloton liet niemand gaan en het tempo werd keer op keer opgeschroefd. De wedstrijd viel geen moment stil en ik had moeite om naar voren te rijden in het peloton.
Nadat ik door de eerste adem was ging het goed. Ik voelde me goed en we gingen richting de helft van de wedstrijd. We reden met drie treintjes langs elkaar en er werd versneld in het peloton. Er waren na 38 rondes gereden te hebben, nog altijd geen koplopers.

Val
Links van mij viel iemand  in de bocht en ik kon geen kant op. Hij nam mij en nog een aantal andere mee. Na een val en in de kussen beland te zijn kwam het peloton zo snel dat ik niet meer bijkwam en uit de wedstrijd moest. Ik baalde echt na vorige week. Ik zat goed in de wedstrijd en dan is het zuur om op deze manier de wedstrijd te moeten verlaten. Maar ja vallen hoort er ook bij. Nu snel vergeten en op naar volgende week Heerenveen.

Meer over Guido op: 1limburg