Helaas weer met een val uit de marathonwedstrijd in Heerenveen

Door Guido Maat

Na de val van vorige week in Utrecht heb ik goed getraind en stond ik zeer gretig aan de start van de wedstrijd op het snelle ijs van Thialf in Heerenveen. Het was goed ijs en dat bleek, want er werden snelle rondetijden neergezet en het hoogste gemiddelde behaald.
In het begin kon ik me nog een beetje lastig handhaven voorin in het peloton. Na een aantal rondes ging dat beter en zat ik lekker in de wedstrijd. 
De rondes vlogen voorbij en voor dat ik het wist was ik over de helft.

Ongeveer na 55 ronden gebeurde het weer: een valpartij. Deze schoof net voor mij langs en ik kon er dacht ik omheen. Toen knalde er iemand  op me en duwde me over de andere heen. Daar lag ik weer, vol op mijn knieën gevallen en deze deden flink pijn. Ik kon de eerste minuut amper bewegen en dat betekende einde wedstrijd. Nadat mijn knieën zijn gekoeld bleek het wel mee te vallen. Gelukkig niets gebroken alleen dik en blauw.
Het vallen hoort er bij, maar niet zo vaak dacht ik. Maar omdat ik goed in de wedstrijd  zat geeft het me wel vertrouwen. Nu nog overeind blijven staan  en dat komt het helemaal goed.