Zwaar ijs in Haarlem

Door Guido Maat

Na de val van vorige week in Heerenveen ben ik toch naar Haarlem gegaan. Ik was nog niet helemaal hersteld, maar had zin om weer te rijden. Na een goede warming up voelde ik me goed en klaar voor de wedstrijd. Vanaf het begin werd er hard gereden. Het ijs was niet super en de bochten voelde raar. Net of ze krapper zijn dan op de andere banen. Ik kwam niet lekker in de wedstrijd en vond geen goede positie. Het liep niet en het viel niet stil.
Na 40 rondes had ik al veel moeten geven. De bochten waren ver uitgetrapt en had moeite om ze te houden en nog te versnellen. Na een val, waar ik omheen reed stapte ik in een scheur en verloor mijn evenwicht, draaide een rondje en doorgereden. Had meteen een gat van 100m. De hele wedstrijd miste ik power en ook nu kreeg ik er niets meer uit. Na enkele rondes was het afgelopen. Uiteindelijk 50 rondes gereden. Een offday, die zitten er ook bij. Even goed trainen en door naar de meerdaagse volgende week, die begint in Breda.


Maandagavond 19 november ben ik samen met voorzitter Jan de Koning te gast bij Streekomroep Start Radio om vanaf 20.00 uur over mijn landelijke marathonervaringen te praten.