Guido heeft het vertrouwen terug na 2 goede wedstrijden


Door Guido Maat

Trachitol meerdaagse
Na veel spanning en stress begon ik donderdag in Breda aan de meerdaagsewedstrijd van de zogeheten Trachitol-competitie over 4 dagen. De wedstrijd duurde 60 rondes en wordt iedere dag met 20 rondes verhoogd. Na de vorige keren te zijn gevallen was het doel om ontspannen in het peloton te gaan zitten en mee te rijden. Na een goede start zat ik meten lekker in de wedstrijd. Het ging wel hard maar kon lekker meerijden en merkte dat ik steeds losser en makkelijker ging bewegen. Het begon weer te lopen. Na wat snelle rondjes werd het peloton een lang lint. Ik had moeite om de bocht te houden. Het viel even stil en de pilonnen in de bochten werden weggehaald. Hierdoor was het ijs weer goed en ik kon me herpakken. De rondes begonnen af te tellen en de finish kwam in zicht. In de laatste rondes stond de deur van het peloton open.
Om de afvallers om wie ik heen moest merkte ik dat ik de kracht had om door te rijden en niet meer stil te vallen. Uitgereden dus een mooi resultaat behaald. Nu los lopen en op naar morgen in Utrecht.

Na gisteren een goede wedstrijd te hebben gereden voelde de benen goed aan. We hoorde in de kleedkamer al dat het ijs slecht zou zijn. Dus het zou een zware wedstrijd worden. Er moesten 80 rondes worden gereden. Na een iets mindere start dan gisteren toch goed aan de wedstrijd begonnen. De aanval werd meteen ingezet en er wilde een aantal mensen wegrijden, maar die kregen geen ruimte.
Ze hadden gelijk, het ijs begon slecht te worden en er zaten veel scheuren in. Na 40 rondes zat ik er een beetje doorheen ik dacht hoe ga ik dit overleven. Vanaf dat moment regende het valpartijen in het peloton. Om de ronde viel wel iemand het was echt gekkenwerk.
Ik kwam daardoor achterin te zitten en had geen power meer over om na voren te rijden. Uiteindelijk bleef ik overeind en was het echt afzien tot op de streep. Ik had niets meer over en mijn benen waren leeg. Maar uitgereden dus na 2 dagen super tevreden. Het vertrouwen is weer terug.