Guido Maat rijdt marathon Breda uit na week ziek

Door Guido Maat

Helaas ben ik vorig week ziek geweest en kon niet starten in Den Haag. Nu weer beter, langzaam op de fiets gestapt en weer begonnen met trainen voor de wedstrijd in Breda van zaterdag 22 december. Ik voelde me nog niet top en de training donderdag op het ijs liep ook niet.
De wedstrijd ging van start en ik zat goed. Er werd meteen hard gereden. Na een ronde of 20 voelde ik me steeds beter worden.  Er reed een kopgroep weg waardoor ik redelijk makkelijk in het peloton kon zitten. Toen de kopgroep aansloot ging het tempo omhoog en werd het een lang lint. Ik zat iets te ver van achteren en het brak voor me tot 2 keer toe. Het peloton viel gelukkig stil en ik kon beide keren weer aansluiten.
De bochten liepen beter en ik kwam makkelijk vooruit op het ijs. Na een neutralisatie door een valpartij ging de wedstrijd weer van start met nog 33 rondes op de teller. Ik kon me goed handhaven en uiteindelijk als 49e gefinisht. Zeer tevreden. Nadat ik ziek ben geweest, had ik dit niet verwacht maar ik ben er blij mee. Nu op naar het Gewestelijk Kampioenschap volgende week zaterdag weer in Breda.