Oudste en jongste lid te gast bij Petje Af

Voor de de stichting Petje Af heeft voorzitter Jan de Koning maandagmiddag het laatste uur van een marathonuitzending meegepresenteerd in het Glazenhuis van Streekomroep Start dat stond opgesteld bij Laco Glanerbrook in Geleen. Als gast had hij wethouder Jos Bessems uitgenodigd en 2 leden van onze eigen schaatsvereniging.

Het oudste lid is Jo Schols (86) en schaatst nog wekelijks vele rondjes op de 400m ijsbaan in Geleen. In de zomer skeelert Jo op De Haamen in Beek. Het jongste lid is Camiel Dirkx (5). Ook hij staat 's zomers op de skeelers in Beek.

De schaatssport moet behouden blijven voor Limburg, want van zeer jong tot heel oud is het te beoefenen. Met de wethouder ging het over de toekomst van de ijsbaan. Achter de schermen is de gemeente bezig met het ontwikkelen van de plannen, maar alles staat of valt met het gebruik van de baan door voldoende mensen. Dus neem familie, vrienden en kennissen mee naar het ijs.

Voor Petje Af is €5000,- opgehaald voor activiteiten zoals een weekendschool voor het ontwikkelen van talenten en kennismaken met beroepen. Het geld kwam onder meer binnen door een plaatje aan te vragen bij het Glazenhuis zoals vicevoorzitter Johan den Ouden op de foto doet.