Marathon Heerenveen met slecht ijs in de bochten

Door Guido Maat

De wedstrijd zaterdag in Heerenveen verliep niet zo als ik gehoopt had. Ik voelde me leeg na Tilburg, maar in de week naar de wedstrijd in Heerenveen toe voelde ik de power weer terugkomen. Voor de wedstrijd was het gevoel terug en ik begon met vertrouwen aan de wedstrijd.
Na het startschot ging de wedstrijd los. Ik merkte dat ik lastig de bochten doorkwam. Er zaten veel scheuren in en de stukjes ijs vlogen er uit.  Na een tijdje werden de pilonnen in de bochten naar binnengehaald en kwam ik er beter door.
Toen na 60 rondes nog altijd geen kopgroep weg was ging het op een lint. Ik stapte in een scheur en viel bijna. De bochten waren weer slecht en ik reed er hoekig doorheen. Ik kreeg geen snelheid terwijl ik me conditioneel wel goed voelde. Ik moest er af en heb doorgereden. Er kwam een kopgroepje langs en daar pikte ik bij aan, maar wegens  een overtreding werd er een aantal uit gehaald door de jury en ging dat niet door.
Na 72 rondes moest ik de wedstrijd verlaten. Ik baalde echt want ik wilde goed rijden. Uiteindelijk bleek het de één na snelste wedstrijd van de beloften te zijn geweest ooit met een gemiddelde rondetijd van 31,2 seconde per ronde.
Nu me klaarstomen voor de wedstrijd in Amsterdam. Ik ben erg gemotiveerd.