Clubkampioenschappen 2019

De clubkampioenschappen werden onder grote belangstelling verreden. Veel pupillen uit de zaal proefden voor het eerst aan de wedstrijdsfeer, ouders soms zenuwachtiger dan kroost! Leuke ritten werden ‘t! Veelal heroïsch maar soms ook wat tragisch – één van de deelnemers viel zelfs tweemaal (gelukkig geen pijn, wel even slikken…) in haar rit. Mooie ritten bij de jeugd, en trouwens… een 100m en een 300m is soms best wel ver! Als volleerd rekenmaestro werkte Wilfried Ivens de standen bij volgens de officiële schaatspuntentelling – en als we alle pupillen bij elkaar zetten levert dat de volgende tabel op: (klik op de tabel voor ene vergroting)

Bij de junioren, senioren en masters ook soms roestig wedstrijdritme, soms ook de eerste kennismaking met wedstrijdprocedure. Maar ook hier heldhaftige ritten waarvan er ééntje werd afgesloten met een oerkreet die tot ver voorbij Thialf te horen moet zijn geweest – en met een prachtige 2:10,72 zette Daniël Kooyman niet alleen een mooie 1500m neer, maar met die finish behaalde hij ook ruim voldoende punten voor de felbegeerde titel clubkampioen! Proficiat!!!

Na de officiële langebaanritten ook twee keer een mass-start. De jongste pupillen reden een wedstrijd over 2 ronden. Bij de jongste deelnemers was de uitslag als volgt: Ida Brouns, Marit Dijcks en Noëmi Petit op podium en Arne Dirkx, Iris van den Boorn en Camiel Dirkx completeerden de uitslag. Bij de ouder pupillen stond een mass-start over drie ronden op de planning. Hier werd voortvarend van start gegaan en het veld werd vanaf het begin flink uit elkaar getrokken. De uitslag: Finn Soons, Luna Wierikx en Femke Nijenhuis verdeelden de podiumplekken. Direct daarna sloten de volgende deelnemers aan: Rosa Schläfke, Tyko Leunissen, Mike van den Boorn, Maud Dijcks en Isabelle Dirkx. Proficiat allemaal!!!

Het meest ludieke onderdeel was wel de ploegenachtervolging. De schaatsers waren ingedeeld in willekeurige ploegen, spreiding van junior tot master en van wedstrijdrijder tot eerstejaars schaatser, kortom: in elke ploeg zaten wel alle uitersten. En dat leverde mooie beelden op. Soms een beetje gebruik makend van de extra kracht en snelheid van ploeggenoten werd één lid zelfs meegenomen in een rondje van persoonlijke besttijd!
De uitslagen, natuurlijk vergezeld van welgemeende felicitaties:
1: team Jip Spel – Kevin Martins – Peter Vranken – Frans Peeters
2: team Nina Vranken – Jan de Koning – Jorrit Jansen – Ferome Notermans
3: team Elize Rietveld – Bart Kooyman – Erwin Kerstges – Lucas Vanhommerig
4: team Christel Jacquot – Sybe van Hijum – Christian Maus – Diederik Roest
5: team Timme van der Lugt – Peter Kruiskamp – Guido Maat – Didier Petit
6: team Diana Petit – Marcel Alberts – Daniël Kooyman – Rory McCarthy
7: team Myrthe van Zantvoort – Pavlik Lettinga – Ruben Smelt - Robert Wendler
8: team Carin Kruiskamp – Marco Bonhof – Maurits Kooyman – Bernard Broers

Zo konden we vanavond op minstens drie fronten van geluk spreken: ’t was prachtig schaatsweer, we hebben een nieuwe kersverse clubkampioen en de avond was gezellig en verliep goed! Zoals altijd: meer foto's op de facebookpagina van de Limburgse Schaatsvrienden!