Schaatsen op de zon, het kan in Limburg!

De eerste stappen zijn gezet voor een duurzame ijsbaan in Geleen. We hebben A gezegd en nu gaan we voor B. Met een aantal serieuze partners trekken we op om het credo van voorzitter Jan de Koning van alweer een jaar of 8 geleden meer vorm te geven:
SCHAATSEN OP DE ZON, HET KAN IN LIMBURG.

Donderdag 14 maart hebben we een initiatieplan gepresenteerd aan gedeputeerde Ger Koopmans en aan wethouder Jos Bessems van de gemeente Sittard-Geleen. Het komt erop neer dat de 400 meter schaatsbaan wordt overkapt met zonnepanelen. Met die energie wordt het ijs gemaakt en de restwarmte wordt elders gebruikt. De investering verdient zichzelf terug. En er is mogelijk nog energie over om op andere plekken te gebruiken. Op initiatief van gedeputeerde Ger Koopmans zullen we samen met de provincie optrekken om een verdere inhoudelijke berekening te maken voor een businessplan.

Samen sta je sterk! Met partners als Hans Schoenmakers van Volta Solar, Michel van Dijke van Burgercomité Passie voor IJs- en Wielerpiste, Herman de Haan van de landelijke KNSB, Carool van Kesteren van KNSB Gewest Zuid, Joop Petit van Watersley Sports & Talent Park en Ella Leurink van schaatsvereniging We-Skate#smarter zetten we de schouders eronder.


Klik op de afbeeldingen voor een vergroting!

Links:
https://www.1limburg.nl/plan-voor-duurzame-schaatsbaan-geleen-gepresenteerd
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190314/belanghebbenden-presenteren-toekomstplan-400m-ijsbaan-glanerbrook