Einde winter... Ja, leuk... Zomertraining in april van start !!

Ja, zo kan het echt klinken .. leuk, zomertraining! Want een paar jaar geleden zijn we van het schaatsen een jaar-sport gaan maken. Niet alleen in de winter schaatsen en daarna elkaar niet meer zien tot de volgende winter, maar ook zomers met elkaar aan de slag om in de winter letterlijk en figuurlijk goed beslagen ten ijs te komen. En dat het goed is zien we aan de resultaten op het ijs. De spieren zijn gewend en de schaatsbeweging is ook nog eens verbeterd. Wie wil dat nu niet? In de zomer wordt de basis gelegd voor de winter!

Hoe zit de zomertraining in elkaar?
Wat doet de vereniging wel en niet … Op de dinsdagen zijn er zogenoemde “droogtrainingen” (conditie, houding, spiertraining) en op de donderdagen zijn er skeelertrainingen. Trainingen op de fiets en specifieke loop / kracht / fitness-trainingen worden niet structureel vanuit de vereniging georganiseerd, daarvoor zijn er genoeg alternatieven te vinden. En dan nu inhoudelijk, wat gebeurt er dan echt?

Droogtraining Danikenbos
Om 19.00 uur starten op dinsdag de trainingen en wordt er iets voor die tijd verzameld op de parkeerplaats bij het Danikerbos / Manege Ten Eysden (Ten Eysden 1-5, 6164 JL Geleen). Afhankelijk van de aanmeldingen wordt dan - meestal in 2 groepen - gestart. Het onderscheid tussen de groepen is de intensiteit. Mogelijk dat er een 3e groep kan komen, als voldoende jeugd zich aanmeldt. De meest intensieve groep is gericht op technische en fysieke ontwikkeling; je wil je verbeteren in het schaatsen en daarbij wil je best af en toe afzien. Denk aan houding, beweging, balans, kracht en conditie. Klinkt uitdagend en dat is het ook, maar wel toegankelijk voor de leeftijden tussen de ca. 15 en 65 jaar (overleg altijd mogelijk).
In de andere dinsdaggroep gaat het er even iets rustiger aan toe - voor iedereen toegankelijk. Hier ligt de nadruk meer op de basisschaatsbeweging, training van spiergroepen, opbouw en ouderhoud van de schaatsconditie. Is er voldoende jonge jeugd, dan wordt daar een aparte trainingsgroep voor gemaakt.

Droogtraining Brunssummerheide
Ook op de Brunssummerheide wordt getraind, dat is op de maandag met start om 19.00 uur. Dit is een gemengde groep, tevens voor ieder toegankelijk. Voor de wat meer zuidelijk wonende leden een mooie mogelijkheid om dichter in de buurt te trainen. Locatie: Parkeerplaats bij de Aldi (Akerstraat Brunssum t.o. de voormalige Zeekoelen, nu huisjespark).

Donderdag: skeelertraining De Haamen
Voor het skeeleren worden twee aanvangstijden gehanteerd. De jongste jeugd traint van 18.30 tot 19.30 uur. Alle anderen starten van 19.15 tot 20.15 uur. Met de skeelertraining wordt aandacht gegeven aan de nodige behendigheid en balans die zowel bij skeeleren als schaatsen nodig is. Daarnaast is skeeleren een prima manier om de fysieke schaats- en spierconditie op te bouwen. De trainingen vinden plaats op de afgesloten skeelerbaan van sportcomplex De Haamen in Beek (De Haamen 1, 6191 HV of Bloote Weg 21). Dit is een 525 meter baan, veilig en gezellig. Over veiligheid gesproken: bij het skeeleren worden helmen gedragen en bij voorkeur ook pols-, knie- en elleboogbeschermers.

Doe dus mee deze zomer:
Maandag, droogtraining (Parkeerplaats Aldi, Akerstraat Brunssum):
 - Brunssummerheide om 19.00 uur - vanaf 13 mei april a.s.

Dinsdag, droogtraining (Daniken, Ten Eysden 1-5 Geleen):
 - Daniken, groep 1 om 19.00 uur - vanaf 23 april a.s.
 - Daniken, groep 2 (intensief) om 19.00 uur - vanaf 30 april a.s.
 - Daniken, groep 3, jonge jeugd om 19.00 uur – vanaf 23 april a.s. (afhankelijk van aantal aanmeldingen.

Donderdag, skeelertraining (De Haamen, De Haamen 1 of Bloote Weg 21 Beek):
 - De Haamen, jongste jeugd om 18.30 uur - vanaf 18 april a.s.
 - De Haamen, alle anderen om 19.15 uur - vanaf 18 april a.s.