Marathon Haarlem begint met keuren van schaatspak

Door Guido Maat

Nadat het pak goed was gekeurd en ik donderdag een lekkere training achter de rug had, ben ik naar Haarlem vertrokken voor de 5de wedstrijd van de KPN cup. De keuring was noodzakelijk, omdat mijn beennummer meer aan de zijkant moet zitten. Dat is een nieuwe regel van de KNSB, Hoewel voorzitter Jan de Koning van onze vereniging en ik daarover eerder dit jaar contact hebben gehad met de landelijk marathoncommissie, kreeg ik in Deventer toch een boete. Daarom is het pak aangepast.

    

                                          

                                               

               

               

                                                                                               

                           

Goede start
Na een goede start zat ik vooraan bij het klinken van het startschot. Meteen sprongen de eerste weg, maar het liep goed. Geen last van mijn schenen en de eerste 20 rondes vlogen voorbij. Een aantal probeerde een gat te slaan en trokken het peloton op een lint. Na nog iets op te schuiven toen het stil viel,
kwam ik toch redelijk in de achterhoede. Helaas zat ik net niet genoeg naar voren. 5 plekken voor me brak het en er stapte meteen een paar uit mijn treintje. Het gat was meteen groot, maar het voelde zo dat ik het kon overbruggen. 

Helaas kwam ik niet meer bij en was de wedstrijd voorbij. Er moesten rijders de wedstrijd verlaten en achteraf bleek ook waarom. Het B-peloton reed gemiddeld 32,9 km/uur. Het A peloton reed 32,0 km/uur We reden bij de B niet veel langzamer dan bij de A, dus het ging gewoon super snel. Donderdag begint de meerdaagse in Enschede. Er volgen dan vier wedstrijden op rij.