Succesvolle eerste toertocht

Door Hans Schoenmakers

Afgelopen vrijdag 15 november heeft de eerste toertocht van het seizoen 2019/2020 weer plaatsgevonden op de 400 meterbaan in Geleen. Onze toerrijders oefenen tijdens deze avonden voor de Weissensee, Biddinghuizen of rijden gewoon voor de lol mee.
De opkomst was goed met meer dan 50 Limburgse Schaatsvrienden. Ook de weersomstandigheden waren prima om buiten te schaatsen, met een temperatuur van enkele graden boven het vriespunt en bijna geen wind. Door de lage temperatuur hadden we goed glij- ijs en stond niets een geslaagde toertocht meer in de weg.

Na een goede warming- up van 15 minuten verzamelde alle deelnemers zich bij de start voor een kort welkomstwoord van onze voorzitter Jan de Koning. Vervolgens vertrokken de verschillende groepen op basis van tempo en niveau. Hel leuke van deze avonden is dat iedereen mee kan doen, er is altijd wel een groepje om bij aan te sluiten. Door in een groep te rijden kun je meeliften met je voorgangers en hoef je je minder in te spannen. Door dit een uur te doen train je je uithoudingsvermogen. Een ideale training om deze winter een mooie tocht te maken in Biddinghuizen, of nog beter: op natuurijs!

Op 6 december is de volgende toertocht, doe jij dan ook mee?