Mooi resultaat voor Guido bij marathon in Heerenveen

Door Guido Maat


Na even rust te hebben genomen, eindelijk eens lekker kunnen schaatsen. De trainingen verliepen goed en mijn slag ging steeds beter. Met een goed gevoel op weg naar Heerenveen.
Gespannen voor de wedstrijd toch even genieten van de A-rijders, die voor ons moesten rijden.
Aan de start stond ik mooi vooraan en ik kon meteen in de voorste linie meerijden. Je zag dat de bochten al erg slecht waren maar ik kwam er overheen. Mijn doel was zo veel mogelijk schuiven en telkens als een groepje ging, ging ik mee. Eenmaal voorin was het zoeken en soms wat duwen om weer in de trein te komen zonder te ver naar achteren te zakken. Het lukte best goed.

Klein groepje weg
De eerste paar versnellingen waren geweest en er ontstond een klein groepje. Het peloton liet ze rijden en ik kon me goed handhaven voorin. Het midden stuk verliep goed ik bleef lekker op mijn plek zitten en het ging zo voorbij. Met nog 20 rondes op de teller was het opletten. De coaches riepen iedereen naar voren. Het werd duwen voorin waardoor er een aantal valpartijen was.
De sprint voor het peloton kwam en ik zette nog eens aan. Helaas was er niet meer veel in de tank en kon ik net mijn plek nog vasthouden. Uiteindelijk 33ste geworden met 31,8seconde per ronden gemiddeld een snelle wedstrijd en super blij met het resultaat. Voor het eerst in Heerenveen kunnen uitrijden.