B-marathonrijder Guido Maat komt sterk terug van de Weissensee

Door Guido Maat

Na een heerlijke en super ervaring op de Weissensee ga ik weer door met de marathoncup op kunstijs. Na de Weissensee heb ik een aantal dagen rust genomen en daarna de trainingen weer opgepakt.
Met 77 man stonden we zaterdag 8 februari aan de start op de ijsbaan in Hoorn voor 100 ronden. De eerste 50 ronden gingen hard; 31 seconde per ronde gemiddeld.
Het peloton was een lang lint en het viel niet stil. De eerste paar bochten op volle snelheid was even wennen, maar ik had al snel gevonden hoe ik ze goed kon lopen. Na 50 ronden viel het even stil en kon ik naar voren schuiven.

Ontsnappingen
Er was een aantal ontsnappingspoging dat leidde tot versnellingen. Ik kon goed mee en zo gingen we de laatste 30 ronden in. Er was en kopgroep ontstaan van 6 man die het peloton liet rijden. Dat betekende dat we bij 11 ronden voor het einde de bel kregen en moesten afsprinten. Ik schoof nog iets op en de laatste 2 ronden vol gaan rijden. Zo heb ik er nog een aantal ingehaald en uiteindelijk 54ste geworden. Volgende week rij ik in Tilburg. Dus geen clubkampioenschap voor mij.