Guido zet opmars door

Door Guido Maat

De wedstrijd in Tilburg voelt toch een beetje als rijden op een thuisbaan. Voor de start was ik gespannen want ik wilde een goed resultaat rijden. Met 70 man zijn we de wedstrijd gestart. Ik zat meteen bij de eerste 6 man vooraan toen het startschot klonk. De eerste versnellingen vonden meteen plaats en het werd al snel een lint.

Hoog gemiddelde
De ene na de andere groep probeerde weg te rijden zonder resultaat. Dat leverde een hoog tempo op. De eerste 30 ronden gingen in 30,8 seconde per ronde gemiddeld. Zelf reed ik 28,7sec per ronde (50,2km/uur) als snelste ronde van dit seizoen. Door de hoge snelheid kon ik de bochten nog maar net houden. Er vielen veel rijders uit, maar ik kon nog net aanpikken. Het viel stil en ik kon opschuiven en herstellen.


Kopgroep
De kopgroep pakte een rondje. Er werd nog geregeld versneld, maar die versnellingen kon ik mee. In de laatste ronden was het kijken wanneer ik mijn sprint moest inzetten. Uiteindelijk 33ste geworden na een hele snelle en zware wedstrijd. Super tevreden met het resultaat. Nu op na de laatste van het seizoen in Leeuwarden.