Guido rijdt laatste wedstrijd dit seizoen in Leeuwarden.

Door Guido Maat

Op naar het noorden voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Omdat er helaas geen ijs was in Geleen, moest ik een paar keer uitwijken naar Eindhoven. De ijstrainingen liepen niet super maar ik was mentaal helemaal klaar voor de wedstrijd. Met 70 man aan de start vertrokken we. De eerste 5 rondes waren meteen 28 en 29sec per rondje. Je merkte in de slag dat het rechte stuk langer is en de bocht krapper,  waardoor ik meer druk op mijn benen kreeg. Na 35 rondjes viel het een rondje stil en kon ik iets opschuiven.

Ontsnapping
Er sprongen 15 man weg en ik zat als laatste mee, maar helaas het peloton reed het gat meteen weer dicht. Daarna brak het peloton in 3 stukken. Het was een slagveld  en ik hield nog net de bochten om bij te kunnen blijven. Na de zoveelste versnelling stapte halverwege het peloton er steeds meer mensen uit. Telkens het gat dichtrijden met een paar man brak ons gewoon op en we vielen met bosjes er vanaf. Zelfs de jury was door alle hectiek de tel kwijt.

Leeggereden

Na 60 ronden gereden te hebben was het klaar. Ik werd gedubbeld en moest eruit. Helemaal leeggereden en toch een mooie afsluiter van het seizoen. Nu even een paar weken niets en dan weer trainen voor volgend seizoen.