Spectaculaire skeelerwedstrijd in Beek!

stehmann01Op zaterdag 28 mei daalt er een waar skeelerspektakel neer op de skeelerbaan van De Haamen in Beek! Tijdens een spectaculaire wedstrijd zullen de snelste skeeleraars van Zuid-Nederland strijden om de winst. De punten hebben ze namelijk hard nodig, want de wedstrijd doet mee in de Stehmann competitie, de officiële skate-competitie van de KNSB in de zuidelijke provincies.

Tijdens de wedstrijd in Beek rijden de jeugdige skeeleraars vanaf 6 jaar tot 17 jaar in de ochtenduren 3 afstanden, variërend van 100, 300, 500 meter tot de langere afstanden van 1, 2, 3 en 5 kilometer.

De volwassenen rijden op dezelfde wedstrijddag in de middag hun marathon van 30 minuten plus 3 ronden.

De skeelerbaan op Sportlandgoed De Haamen is de zomerse thuisbasis van de Limburgse Schaatsvrienden. Elke donderdag-avond trainen de leden van deze schaatsvereniging daar van 19.00 uur tot 20.00 uur op hun skeelers. stehmann02Het is de eerste keer dat er op deze baan een officiële wedstrijd wordt gereden. De wedstrijd in Beek is de derde van het competitieseizoen. Bijzonder is de (voor skeelerbegrippen) enorm lange baan in Beek - de meeste wedstrijden worden op een 200 of 333 meter lange baan gereden en dan is de baan van 534 meter in Beek wel flink wennen!

Wil jij zien hoe snel die skeelergekken zijn? Kom kijken en aanmoedigen! En misschien vind je ’t wel zó leuk dat je op donderdagavond mee komt trainen, dat zou helemaal perfect zijn!!!

En wil je meedoen? Helemaal te gek! Er wordt gestreden in een klassement, waar men minimaal 3 wedstrijden + de finale moet rijden om in het eindklassement opgenomen te kunnen worden. Het is mogelijk om een wedstrijd mee te doen zonder wedstrijdlicentie, men kan dan een daglicentie aanschaffen. De tijdwaarneming wordt met transponders gedaan. Deze worden door wedstrijd-organisatie verstrekt. 

Inschrijven voor de jeugd doe je hier!
En om mee te mogen rijden met de marathon moet je hier inschrijven!

stehmann03Planning:

10:00 uur: start wedstrijden jeugd.
13:00 uur: einde wedstrijden jeugd
13:45 uur tot 14:15: inschrijvingen voor wedstrijd volwassenen
14:30 uur: start wedstrijd volwassenen
15:15 uur: einde wedstrijd volwassenen

Meer info:
www.limburgseschaatsvrienden.nl
https://www.facebook.com/limburgseschaatsvrienden.lbsv
Voor vragen over organisatie: zoek even Robert Wendler of Erwin Kerstges op!
stehmann04