Otto Pisters wint en stelt zich titelkandidaat in het schaatspeleton

otto1Het prille schaatsseizoen 2016-2017 begint goed voor de Limburgse Schaatsvrienden. Otto Pisters (Neerbeek) wint op zaterdagavond 22 oktober de zwaarbevochten strijd in het C2-peleton tijdens de openingsmarathon op de Ireen Wüst schaatsbaan in Tilburg. De 37 jarige Pisters is daardoor - naast Guido Maat (Schimmert) - kandidaat voor de eindzege in deze klasse. Guido Maat, herstellende van een flinke fietsblessure, hoopt later dit seizoen nog enkele marathons mee te kunnen rijden. Jan de Koning (Sittard) finishte op de derde plek in de klasse M2.
allenDeze resultaten zijn extra mooi als we in ogenschouw nemen dat de Geleense rijders met een flinke trainingsachterstand moesten beginnen doordat de 400 meter ijsbaan van Glanerbrook nog niet geopend is (opening 400 meter ijsbaan van Glanerbrook wordt verwacht op 25 oktober).

Proficiat heren en veel succes in de komende marathonwedstrijden!

 

EXTRA INFO:
De marathonrijders van schaatsvereniging de Limburgse Schaatsvrienden strijden mee in het marathoncircuit van de KNSB-Zuid. Deze marathons worden verreden over 50 ronden en vinden plaats op de 400meter schaatsbanen van Breda, Tilburg, Eindhoven en Geleen. De eerstvolgende marathonwedstrijd in Geleen wordt op zaterdagavond 26 november om 19:00 uur verreden. Voor onze vereniging rijden mee: Otto Pisters (C2, Neerbeek), Guido Maat (C2, Schimmert), Jan de Koning (M2, Sittard), Robert Wendler (M2, Doenrade), Erwin Claassen (M2, Maastricht), HansJörg Maus (M2, Baesweiler), Erwin Kerstges (M2, Geleen).
In de klasse C2 rijden schaatsers in de leeftijd van 18 tot 39 jaar en de klasse van M2 wordt gereden door de masters van 39 jaar en ouder.
Link naar de volledige uitslag: http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/uitslagen_2016-2017/TB161022M_uitslag.pdf