Jan de Koning wint schaatsmarathon in Breda

Jan de Koning (Sittard) heeft vrijdagavond 4 november de derde schaatsmarathon van de regio zuid gewonnen in de categorie masters 2. In een sterk deelnemersveld wist hij zijn concurrenten vlak voor de finish te verrassen. Lange tijd reed hij in 3e positie. Vier ronden voor de eindstreep ging De Koning er met een paar masters 1, onder wie Eddy Thiessen (Munstergeleen) vandoor en kon zijn belagers voorblijven.
Otto Pisters (Neerbeek) eindigde bij de C1 op de vijfde plek. Pisters schaatste de eerste 2 marathons in het gewest zuid bij de C2 en werd 2 keer winnaar. Daarom is hem gevraagd over te stappen naar de sterkere competitie in de C1. De concurrentie is daarmee voor hem veel sterker.

Schaatskaart
Van Limburgse Schaatsvrienden maakt een steeds groter wordende groep schaatsers deel uit van het marathonpeloton in de regio zuid. Daarmee zetten zij het schaatsen in Limburg goed op de kaart.

In het tussenklassement van masters 2 staat Jan de Koning nu eerste, Hansjörg Maus (Baesweiler) 7e, Robert Wendler (Doenrade) 9e, Erwin Kerstges (Geleen) 13e en Bart Kooyman (Elsloo) 16e.

In het tussenklassement van masters 1 staat Eddy Thiessen 9e. En bij de C1 staat Otto Pisters op een 4e plek.

Op zaterdag 26 november is een gewestelijke schaatsmarathon op de ijsbaan in Geleen. Entree is gratis. Komt dat zien!!!