Sfeer en strijd bij Regiomarathon ijsbaan Geleen

De ijsbaan in Geleen was zaterdagavond het decor voor de Regiomarathon van het KNSB-Gewest Zuid. Schaatsers uit de categorieën Dames, heren C1 en C2 (senioren tot 40 jaar) en M1 en M2 (vanaf 40 jaar) streden om de punten voor de regiocompetitie.

De weersomstandigheden waren prima. Met een lichte oostenwind en droge omstandigheden kunnen er op de 400-meter buitenbaan van Geleen hoge snelheden van ruim boven de 40km/h worden bereikt. Omdat het de thuisbaan is van Limburgse Schaatsvrienden stonden er veel van onze eigen leden aan de start. Een aantal van hen had nog nooit eerder een marathon gereden. “Maar het smaakt naar meer”, was de reactie na afloop.

Er werden ook resultaten geboekt door onze clubgenoten: Otto Pisters eindigde onder luide aanmoedigingen op de vierde plek bij de C1 rijders en Jan de Koning finishte als tweede trapje hoger bij de M2. Voor de overige uitslagen (officieus!) klik je op de afbeelding rechts! Daarin missen we nog Kevin Martins, die wel degelijk meegereden heeft... wordt natuurlijk aangevuld! (UPDATE: de officiele uitslagen van de C1 rijders staan hier en die van de overige categorieën kun je hier vinden)

Voormalig schaatser en wielrenner Willy Rekers heeft de 'Willy Rekers-medailles' uitgereikt aan de winnaars van de categorieën. Deze prijs is door Limburgse Schaatsvrienden in het leven geroepen als eerbetoon aan de gehandicapte Rekers. Hij maakte voor zijn fatale wielrenongeluk in 2006 deel uit van het schaatspeloton en heeft toen met een aantal mannen uit het huidige deelnemersveld gestreden om de eer, bijvoorbeeld voormalig A-rijder Arnold Stam uit Kaatsheuvel, die zaterdag eerste werd in de categorie M1. En Aart van Dalen, die eerste werd bij M2. Het tussenklassement van M2 wordt nog nipt aangevoerd door Jan de Koning uit Sittard, die derde werd op zijn thuisbaan.