Biddinghuizen: 't was F A N T A S T I S C H ! ! !

Lekkere vrieskou, een stralend zonnetje, weinig wind, alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke schaatsdag in Biddinghuizen op zaterdag 21 januari 2017. En een fantastische dag, dat werd het! Een verslag door Esther Bakker!

Rond 8.30 uur verzamelden zich vele Limburgse Schaatsvrienden op de parkeerplaats van Laco Glanerbrook voor ons jaarlijkse uitstapje naar de 3 kilometer lange ijsbaan Flevonice in Biddinghuizen. Een aantal anderen waren al eerder die ochtend vertrokken met eigen vervoer, om nog wat extra kilometers te maken.

Na een gezellig busreis, waarin we allemaal werden voorzien van een vers gesmeerd lunchpakket, kwamen we om 11.30 aan in Biddinghuizen. Zo snel mogelijk bond een ieder de ijzers onder; we konden niet wachten om het ijs op te gaan. Maar oef, wat viel die eerste ronde tegen! Slecht ijs, veel scheuren, vaak onzichtbaar door de laag sneeuwpoeder die erop lag. De eerste valpartijen waren al snel een feit. Maar wij schaatsers zijn niet voor een gat te vangen, dus we gingen stug door. Ronde na ronde haalden we onze stempeltjes in de zeer goed verzorgde stempelpost langs de 400 meter baan (ja, dat extra rondje telt ook mee bij de 3 km, waarschuwde Editha ons vooraf in de bus). Hoewel het tempo door de vele valpartijen iets lager lag dan andere jaren, bleven de Limburgse Schaatsvrienden gewoon doorgaan. Af en toe kregen we een opmerking van collega-schaatsers: ‘Zo, jullie zijn van ver gekomen!’ en ‘Heeft Limburg dan ook een ijsbaan?’. Dat leverde wat leuke gesprekken op.

Rond 16.00 uur stapten de eerste schaatsers het ijs af om lekker te gaan douchen en eten, terwijl anderen er geen genoeg van kregen en nog tot het laatst toe probeerden de gewenste kilometers bij elkaar te krijgen. Om 17.00 uur klonk het eindsignaal en moest iedereen de stempelkaarten inleveren. Snel douchen, eten en op naar de diploma- en medaille-uitreiking. Want ja, deze geweldige prestaties mogen beloond worden! Afstanden van 3 tot 168 kilometer waren gereden, en alles wat daar tussenin zat. Ieder op zijn eigen niveau, in een treintje of niet, met of zonder valpartijen (de meesten helaas met), maar voor elk een fantastische prestatie.

Maar bovenal overheerst het gevoel van genieten. Genieten van het schaatsen met een stralende ondergaande zon en de gezelligheid van onze leuke club Limburgse Schaatsvrienden. Moe en voldaan stapten we na afloop de bus in en rond 21.30 uur kwamen we weer veilig aan in Geleen. Organisatie, heel hartelijk bedankt voor deze heerlijke schaatsdag!

Editha, Marianne, Jules, en alle anderen, en ook Hetty, die er dit keer voor het eerst niet bij was, bedankt! Het was weer fantastisch!

Foto's volgen!