Kampioenen bij Limburgse Schaatsvrienden

Het schaatsmarathon seizoen in het Gewest KNSB-Zuid heeft drie kampioenen opgeleverd voor schaatsvereniging Limburgse Schaatsvrienden. Otto Pisters (Beek) is 1ste geworden in de Baancompetitie bij de seniorencategorie C1 en 3e in de Regiocompetitie. Kevin Martins (Kerkrade) is 1ste  geworden bij de C2. Jan de Koning (Sittard) is 1ste geworden in de Baancompetitie bij de Masters 2 en 2e bij de Regiocompetitie.

 

Op de ijsbanen van Geleen, Eindhoven, Tilburg en Breda zijn in de afgelopen winter 12 marathonwedstrijden geschaatst. Die vormen samen de Regiocompetitie. En de wedstrijden op de ijsbanen van Geleen, Eindhoven en Tilburg vormen samen de zogeheten Baancompetitie.

In Tilburg werd zaterdagavond 4 maart de laatste wedstrijd gereden. Een grote groep Limburgse Schaatsvrienden stond daar aan de start. Met naast de eerder genoemde kampioenen: Erwin Kerstges, Erwin Claassen, Robert Wendler, Rob Salden. Bij andere wedstrijden waren ook Bart Kooyman, Maurits Kooyman, Diana Petit en Hansjörg Maus aanwezig, maar zij waren zaterdag verhinderd.

Er was zaterdag in Tilburg ook een recreantenmarathon waaraan Esther Bakker en Christian Maus hebben meegedaan. In de afgelopen jaren zijn steeds meer leden van de Limburgse schaatsvereniging in het Gewest gaan meedoen aan marathonschaatswedstrijden.

 

Toekomst schaatssport

Met het oog op de toekomst van de ijsbaan in Geleen is het van belang dat de schaatsers uit Limburg zich in de kijker rijden. Zij willen graag dat er een ijsbaan blijft en hopen al jaren op een overkapping of een overdekte baan. Nu er in de gemeente Sittard-Geleen een onderzoek loopt naar het voortbestaan van Glanerbrook in Geleen, geven de schaatsers aan dat het verdwijnen van de ijsbaan desastreuze gevolgen heeft voor de schaatssport in Limburg. “Het zou een ramp betekenen voor onze sport”, zegt voorzitter Jan de Koning. “Wij hopen dat de politiek in de gemeente Sittard-Geleen zich realiseert dat veel sporters enorm gedupeerd zouden worden als de 400 meterbaan verdwijnt.”