Einde trainingen Danikenbos - op naar De Haamen en het ijs!

Afgelopen dinsdag 27-9 was de laatste zomertraining in het bos van Daniken. De groep van Editha was al 2 weken geleden gestopt met haar groep, de groep van Bart maakte er nu de laatste training. Het werd te donker in het bos om er nog veilig te kunnen trainen. Jammer want het bos van Daniken, met z’n heuveltjes en grasveldjes, biedt veel afwisseling voor oefeningen.

En afgelopen dinderdag 29-9 was er dan ook de laatste reguliere skeelertraining op de ietwat natte skatebaan van De Haamen in Beek (foto's onderaan deze pagina). Daar moeten we toch constateren dat Sielke's bikkels er allemaal waren (topmeiden!) en bij de volwassenen een select gezelschap. De les van de jeugd bestond onder anderen uit het bepalen van de vorderingen: de tijd op de 100 meter, de tijd over het slalommen, het aantal meter op één skate... via een complexe, moeilijke, ingewikkelde doch mathematisch volledig verantwoorde calculatie werd bepaald dat allen een oorkonde verdienden! En bij de volwassenen werd de training wat later ingezet maar toch gedisciplineerd en toegewijd afgewerkt. Ook daar zouden oorkondes dik verdiend zijn, maar helaas, ze werden ze niet uitgereikt :)

Schaatsspecifieke droogtraining.
Maar wat nu….  de komende tijd tot er ijs ligt moet er juist specifiek getraind worden! De groep van Bart gaat op de dinsdagen verder op sportpark De Haamen. Vanaf nu ligt de focus op de specifieke schaatsbewegingen, daarnaast op onderhoud van sprint- en duurconditie. Ben je geen beginner, heb je de nodige schaatstechniek en -conditie in huis, kom dan gerust meedoen.
Wanneer en waar: op de dinsdagen, tussen 19.00 en 20.00 uur, Sportpark De Haamen op de Blooteweg in Neerbeek (naast de voetbalkantine). Dit totdat er buitenijs is.

Skeelertraining.
Overigens zijn de officiële skeelertrainingen op de donderdagen nu ook gestopt. Voor de actieve skeeleraars is het natuurlijk helemaal niet slecht om op de donderdagen te blijven komen en zo ook die conditie op peil te houden of te verbeteren!
Wanneer en waar: op de donderdagen, tussen 19.00 en 20.00 uur, skeelerbaan op Sportpark De Haamen. Dit totdat er buitenijs is.

Wil je straks fit het ijs op, zorg voor 2 tot 3 sportmomenten in de week!