Over Limburgse Schaatsvrienden

Limburgse Schaatsvrienden is dé schaatsvereniging voor Zuid- en Midden-Limburg! We zijn een vereniging waar iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud en van recreanten tot wedstrijdrijders. In de winter schaatsen we binnen in de ijshal en buiten op de 400-meter buitenbaan in Geleen. In de zomer skaten we op de inlineskatebaan in Beek en geven we schaatszomertrainingen nabij Geleen en op de Brunssummerheide. We bieden trainingen en activiteiten aan voor elk niveau, zodat je in goede conditie en optimaal in balans kunt schaatsen en skaten.

Lees meer

Sven Kramer Academy (SKA)

De Sven Kramer Academy Geleen verzorgt tijdens het schaatsseizoen schaatslessen samen met Limburgse Schaatsvrienden. De schaatslessen zijn voor beginnende jeugd en worden gegeven op de binnenbaan van Glanerbrook.

Lees meer

Nieuws

Overkapping 400-meterbaan mogelijk eind dit jaar klaar

Zondag 3 maart

Dinsdagavond 27 februari was er een informatieavond over de Vernieuwbouw van Glanerbrook. Daar werd openbaar gemaakt dat de overkapping mogelijk eerder wordt gerealiseerd. Het bouwteam gaat komende week beginnen met het voorbereiden en aanleggen van de nieuwe vriesinstallatie voor de ijsbanen. Omdat ze toch bezig zijn met de vriesinstallatie, willen ze proberen om ook de funderingen en palen voor het dak zover klaar te hebben dat de overkapping met zonnepanelen kan worden geplaatst.

Lees meer

Voorzitter LbSV wordt derde in marathoncompetitie

Zondag 3 maart

Voorzitter Jan de Koning is op het podium geëindigd in de klasse Masters 2 van de Regiomarathons, die afgelopen winter zijn gehouden in het Gewest KNSB Zuid. Andere deelnemers van LbSV waren Rosa Schläfke, Bart Kooyman, Erwin Claassen, Evert Gielen en Jürgen Beeren. Zij hebben niet alle marathons gereden en daardoor ook minder punten verzameld.

Lees meer

Insigneschaatsen 2024

Zondag 3 maart

Na een seizoen vol ontberingen, slecht ijs, wind, regen, geen ijs, kon op vrijdagavond 1 maart alsnog het insigneschaatsen doorgaan. Met name de jeugd was in grote getalen aanwezig, fanatiek uitkijkend naar een bronzen, zilveren of gouden medaille, afhankelijk van het aantal gereden rondjes.

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

Zondag 7 april

Clubactiviteit ter afsluiting van het schaatsseizoen

Donderdag 11 april

Start skatetrainingen

18:30 – 19:30

Proefles Inlineskate JEUGD 11-4-2024

19:30 – 20:30

Proefles inlineskate VOLWASSENEN 11-4-2024

Maandag 6 mei
19:00 – 20:00

Proefles loop/bos alle leeft. 6-5-2024

Toon volledige agenda