Toertochten

Op regelmatige momenten in het schaatsseizoen is er de mogelijkheid om op je eigen niveau prestatief te schaatsen. We onderscheiden toertochten en insigneschaatsen.
Toertochten

Het is een individuele prestatie in groepsverband. M.b.v. de groep kom je zelf tot een betere prestatie. Als groep streef je ernaar dat ook iedereen zo lang mogelijk – liefst het hele uur – bij de groep kan blijven. Om te voorkomen dat de groep te snel uit elkaar valt zijn hier enkele aandachtspunten:
•    Start niet te snel, neem de 1e ronde als inrij ronde
•    Elke groep ‘benoemt’ iemand die de leiding heeft. Hij/zij hoeft niet steeds op kop te rijden, maar bewaakt het tempo en corrigeert indien nodig
•    Mocht je het tempo van jouw groep niet meer kunnen volgen, dan kun je overstappen naar een andere groep. Pas je echter aan het tempo van deze groep aan, zeer zeker wanneer je in deze groep de kop neemt.

De toertochten worden op vrijdagavond gereden van 20:00 tot 21:00 uur (inrijden van 19.45 tot 19.55 uur).
Alle leden mogen gratis deelnemen aan de toertochten, dus ook zij die geen schaatsabonnement hebben afgenomen.


Insigneschaatsen

Bij het insigneschaatsen is het de bedoeling dat binnen precies één uur, een van tevoren afgesproken aantal rondjes wordt geschaatst. Deze rondjes worden geschaatst op de 400 meter buitenbaan. Er wordt geschaatst met een vaste groep die van tevoren zo is opgegeven, of bij individuele opgave in een groep die wordt aangewezen. Hoeveel rondjes wordt geschaatst is afhankelijk van de gewenste medaille, geslacht en leeftijd. Zie onderstaand schema.

Inschrijven voor het insigneschaatsen kan met het opgave formulier op de pagina Formulieren en informatie