Geinteresseerd?

 
Algemeen
Sinds het seizoen 2014-2015 is er nog maar één schaatsvereniging in Limburg: de Limburgse Schaatsvrienden. Het doel van de vereniging is het schaatsen en inline-skaten en de kwaliteit van de schaatssport en de inline-skatesport in Limburg te bevorderen. Dit proberen we te realiseren door middel van de organisatie van trainingen voor kinderen vanaf 5-6 jaar, volwassenen, beginners, recreanten en gevorderde in zowel de ijshal als op de 400 meter buitenbaan van Glanerbrook in Geleen.
De kinderen vanaf 5-6 jaar, die met schaatsen beginnen, starten in de ijshal. Spelenderwijs wordt hier de basis gelegd voor een goede schaatstechniek. Op de buitenbaan wordt getraind op conditie en wedstrijdtechniek.
We zijn weliswaar een schaatsvereniging maar we hechten tevens grote waarde aan gezelligheid en onderling contact. Om dit te bevorderen worden er niet alleen in het schaatsseizoen maar ook daarbuiten meerdere activiteiten georganiseerd. Zowel voor de jeugd als voor volwassenen, zoals wandeltochten voor jong en oud, survivaltochten voor de jeugd, uitstapjes naar ijsbanen in het land etc.
We verzorgen de schaatssport en de inline skatesport dus in de volle breedte voor alle leeftijden. Dit omvat: schaatsen op noren op zowel binnen- als buitenbaan, marathonschaatsen en inline-skatetrainingen en deelname aan evenementen.
 
 
 
Accommodatie
Alle schaatslessen en trainingen vinden plaats in zowel de binnen- als buitenbaan bij Laco Glanerbrook in Geleen.
De inline-skatelessen en trainingen vinden plaats op de skatebaan van sportlandgoed De Haamen in Beek.
 
 
 
Duur schaatsseizoen
Het schaatsseizoen start met de ijsgewenning op de binnenbaan in september.
De schaatslessen en trainingen op de binnenbaan beginnen vanaf begin oktober tot medio maart
De training op de buitenbaan start vanaf eind oktober tot begin maart (wind en weder dienende).
 
Duur zomerseizoen
De inline-skate, bos en circuit trainingen beginnen vanaf april  en zullen tot medio oktober doorgaan tot het moment dat de schaatsbaan weer geopend wordt.

Raadpleeg de agenda op de homepage voor de actuele datums!
 
 
Schaatsen op noren
De schaatsvereniging wil bij iedereen de techniek van en het plezier in het schaatsen bevorderen. Hiervoor worden zowel lessen als trainingen op de binnen- en buitenbaan georganiseerd in groepen voor de verschillende niveaus, en voor jong en oud. Beginnende schaatsers worden goed en deskundig begeleid.

 
Voor de meer gevorderde schaatsers worden regelmatig op de zaterdag avond langebaan wedstrijden georganiseerd.
Deze beginnen om 19.15 uur, iedereen met een wedstrijdlicentie kan meedoen.
Kijk voor de planning op onze clubkalender en schrijf je in voor de wedstrijden op https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden
 
Voor alle actuele tijden van de schaatslessen en trainingen raadpleeg het documenten centrum.
Door weersomstandigheden of speciale activiteiten kan van deze tijden afgeweken worden.
 
 
 
Marathonschaatsen
Onze vereniging heeft een flink aantal actieve marathonrijders. Deze marathons worden in gewest KNSB-Zuid verreden, dus op de schaatsbanen van Geleen, Eindhoven, Tilburg en Breda. Deze groepen trainen natuurlijk vooral op de buitenbaan.
 
Tijden training buitenbaan voor marathonwedstrijdrijders
elke dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur en
elke donderdag van 18.30 tot 20.00 uur
 
 
 
Kosten abonnementen

Er zijn meerdere abonnementen met verschillende prijzen en aan grote gezinnen wordt ook korting gegeven. Zie het overzicht voor actuele tarieven.

 
 
 
Lidmaatschap
Hebt u interesse om ook te komen schaatsen en lid te worden van onze gezellige en professionele schaatsvereniging, dan kunt u zich het beste op één van de lestijden melden bij de baancoördinator.
Voor informatie kunt u ook terecht bij ons secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Natuurlijk staan de benodigde documenten ook op onze site - ga dan naar het onderdeel Informatie van onze website! Zie hier het overzicht voor actuele tarieven!
 
 
 
Evenementen / speciale activiteiten
Naast de reguliere lessen en trainingen organiseert de vereniging ook nog evenementen en speciale activiteiten. Hieronder zijn een aantal evenementen kort toegelicht voor overige activiteiten en data zie de jaaragenda.
 
Klunerproject
Dit is een traject om beginnende schaatsers de techniek van het schaatsen bij te brengen op de binnenbaan om daarna buiten te gaan trainen met als uitdaging het schaatsen van de toertocht van 50km op de ijsbaan van Biddinghuizen.
 
Biddinghuizen
Elk jaar rijdt er een bus vol met enthousiaste schaatsers naar Biddinghuizen om daar op de 3 km buitenbaan lange toertochten te rijden.
 
Weissensee
Ook gaat er elk jaar een grote groep schaatsliefhebbers voor een week naar de Weissensee om daar op het grote meer op natuurijs lange toertochten te schaatsen.
 
Zomertraining
Om de conditie van alle leden op peil te houden, worden in de zomerperiode verschillende trainingen aangeboden. Zo kun je deelnemen aan skeelertraining, bostraining of circuit training. Zie de nieuwsberichten voor de actuele training tijden.